Apple попросила не заклеювати веб-камеру на MacBook. Це зайве і може привести до поломки

Марк Цукерберг працює за MacBook Pro з заклеєною  скотчем веб-камерою, про що свідчить завірусоване  фото від 2016 року. Те ж саме роблять і багато інших користувачів, побоюючись, що шкідливі програми або хакери можуть стежити за ними через веб-камеру.


Однак в компанії Apple вважають такі заходи безпеки зайвими. Компанія опублікувала мануал, в якому пояснила своїм клієнтам, чому не варто заклеювати камеру ноутбука і до чого це може привести.

Чому не можна заклеювати  веб-камеру?

Можна, але тільки так, щоб поверхня, яка прилягає до неї, була не товще 0,1 мм (товщина аркуша паперу для друку). Якщо наклейка буде хоча б трохи товщою, це може привести до пошкодження екрана при закритті ноутбука, оскільки зазор між дисплеєм і клавіатурою у ноутбуків Mac мінімальний.

Якщо ви не впевнені, якої товщини стікер або скотч, краще не заклеювати їм веб-камеру на MacBook. Це справедливо для всіх MacBook, MacBook Air і MacBook Pro.

Крім того, закриття вбудованої веб-камери може привести до некоректної роботи деяких функцій, зокрема автоматичного регулювання яскравості екрану і функції передачі кольору True Tone, які заміряють інтенсивність освітлення в приміщенні якраз за допомогою веб-камери.

А раптом за мною стежать?

В Apple нагадують, що FaceTime HD веб-камери її ноутбуків оснащені спеціальним світловим індикатором. Якщо він горить, значить, камера активна.


Якщо ж зелений вогник не включений, вам нема про що турбуватися, тому що вбудовані веб-камери Apple створені таким чином, що просто не включаться, якщо індикатор відключений.


Читати також: Як налаштувати автовідповідач в Gmail – інструкція


 

Таким чином, користувач завжди буде знати, включена камера чи ні.

А якщо я не помічу, як включився індикатор?

Цього можна уникнути. Досить просто знати, яким додаткам ви даєте доступ до своєї веб-камери, обмежити їх права або зовсім заборонити використовувати її. Це можна зробити в System Preferences вашого пристрою.

  • Виберіть меню «Яблуко»> «Системні параметри», клацніть «Захист і безпека», а потім – «Конфіденційність».
  • Виберіть «Камера».
  • Встановіть прапорець програми, щоб дозволити їй доступ до вашої камери або скасуйте цю позначку, щоб вимкнути цей дозвіл для програми.
  • Якщо заборонити програмі доступ, система запропонує надати його знову, коли ця програма в наступний раз спробує скористатися веб-камерою.

Читати також:
Google заборонить рекламу шпигунських програм, обладнання та GPS-трекерів


banda.media

Обязательно подпишитесь на наш Telegram канал

ПОДПИСЫВАЮСЬ
ПОТОМ